2018-11-16 19:00:00, Prešov

V rámci cyklu Poetika v ženskom šate pozývame na koncert, na ktorom svoju hudobnú poetiku predstaví 
SHINA a LONGITAL

Longital je stálica slovenskej hudobnej scény, a zároveň zakladateľom prestížneho slovenského labelu Slnkorecords. Za 16 rokov existencie má skupina na konte koncerty v 12 krajinách Európy, USA a Kanade. Aktuálny a v poradí dvanásty album Divoko bol nominovaný na cenu RadioHead Awards v kategórii Album roka. Česká kritika ho zaradila medzi najzaujímavejšie slovenské albumy (Musicserver).
Skupina koncertuje v triu Shina (vokál, bezpražcová basa), Daniel Salontay (gitara, slák) a Marián Slávka (bicie, klavír).
Slovami hudobného novinára Jiřího Moravčíka (Colours of Ostrava):
"Medzinárodne známa Slovenská dvojica s dokonale jasným zábleskom geniality. Tvorcovia piesňových obrazov presiaknutých rockom, folkom, elektronikou, osobitou poéziou a nepravdepodobným druhom experimentátorstva. Hudba, ktorá do vás napumpuje pyrotechnickú energiu a vzápätí uvedie do stavu levitácie. Shina hrá na basgitaru, spieva, tancuje a necháva na seba padať dážď z peria. Dano pripomína šťastného džina vypusteného z fľaše a nad zvukom jeho akeustickej gitary musíte premýšľať, či sa vám nezdá. Longital prichádzajú v najlepšom, rozšírení na power trio s vynikajúcim bubeníkom a klavíristom Mariánom Slávkom, a s aktuálnym albumom Divoko."
Koncert vo Viole bude práve spomínaný album Divoko prezentovať. http://player.believe.fr/v2/8588005937221
http://www.longital.com 
Pozývame!

VSTUPNÉ: 6 € predpredaj / 8 € v deň koncertu

Vstupenky si môžete zakúpiť priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo rezervovať na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665 (t.č. je aktívne v čase otváracích hodín kaviarne)
Platnosť rezervácie vstupeniek končí 24 hodín pred konaním podujatia. Ak rezervované vstupenky nebudú vyzdvihnuté v tejto lehote, budú zaradené do predaja.

City: Prešov

Venue address:

ViolaPrešov

Tkáčska 2, 08001

Prešov

kontakt a rezervácie 0905 688 665

Venue link: Viola

Date, time: Fri, 11/16/2018 - 19:00

Buy tickets: VSTUPNÉ: 6 € predpredaj (v kaviarni Viola)/ 8 € v deň koncertu